Locatie Brabant

  Onze muzikale diensten wordt gegeven door een team bestaande uit o.a. muziektherapeuten, psychologen en persoonlijk begeleiders. Per uitvoering zijn er minimaal twee medewerkers aanwezig. Hieronder stellen ze zich kort voor.

Ien
 
Als zangeres, zangpedagoge en dirigente heb ik in de praktijk mogen ervaren hoeveel muziek kan betekenen voor mensen in allerlei situaties en momenten. Met de trillingen van de menselijke stem maak je eenvoudig contact met een ander. Om me verder te verdiepen in de kracht van de stem heb ik in 2021 de opleiding tot Zorg-Zanger gevolgd bij Zingen-in-de-Zorg. Daar word je o.a. opgeleid om goed op een individu of groep af te stemmen en wezenlijk contact te maken via muziek en je stem. De  muziek en liedjes tijdens de Muzikale Nachtzoen worden speciaal uitgezocht voor een ontspannen en sfeervol uurtje. Ik vind het heel waardevol om te zien wat voor mooie ervaringen het te weeg brengt. En kijk er iedere keer weer naar uit om mensen muzikaal te mogen ontmoeten!

Marleen (coördinator) 

Mijn doel is om mijn liefde voor muziek en interesse in de psychologie van de mens te combineren. Dit doel kan ik verwezenlijken bij de Muzikale Ontmoeting. Na mijn studie psychologie ben ik in het speciaal onderwijs gaan werken en later de ontwikkeling van zelfstandigheid bij deze doelgroep gaan stimuleren. Nu wil ik me inzetten voor de oudere generatie en hen via muziek fijne en rustgevende avonden bezorgen.

Marjolijn  

IMG_7347

Zingen vind ik de fijnste manier om in contact te komen met mezelf en ik heb ontdekt dat ik met mijn stem ook anderen kan raken. Ik heb gezongen in een kerkkoor, popkoren, verschillende bandjes maar wat ik het allerliefste doe is gewoon zingen achter mijn piano. Vele klassieke blokfluit- en pianolessen hebben, naast het zingen, gezorgd voor mijn muzikale basis en sinds kort heb ik een ik nieuwe muzikale liefde gevonden, namelijk de ukelele. Tijdens de Muzikale Nachtzoen komt de passie voor muziek samen met mijn ervaring en kennis als orthopedagoog. Samen met mijn lieve collega’s hoop ik nog vele magische momenten te creëren voor deze bijzondere groep ouderen.  

Inge

image1

Mijn naam is Inge IJpelaar en heb dwarsfluit (klassiek) gestudeerd aan het Brabants conservatorium te Tilburg. ik ben al heel wat jaren werkzaam als dwarsfluit docente op verschillende locaties in Brabant en in mijn eigen muziekpraktijk.
Geregeld speelden mijn leerlingen voor mensen met dementie en steeds opnieuw ontroerde het mij wat muziek bij deze mensen in beweging bracht. In 2014 heb ik mijn diploma behaald voor Ortho- agogische Muziekbegeleiding (OMB) en naast dwarsfluitdocente ook werkzaam geweest als muziekagoog. Het geeft me voldoening om een steentje bij te dragen aan het welzijn van mensen.
Die glimp, die lach of een traan, of dat verhaal wat loskomt is voor mij een groot cadeau!