Hoofdlocatie (Nijmegen e.o)

Onze muzikale diensten wordt gegeven door een team bestaande uit o.a. muziektherapeuten, psychologen en persoonlijk begeleiders. Per uitvoering zijn er minimaal twee medewerkers aanwezig. Hieronder stellen ze zich kort voor.

Olga (eigenaresse)

img_2838

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geboeid door de stem. Met dit instrument die als geen ander het innerlijk verklankt, kan je oneindig veel kanten op. Vanuit deze fascinatie ben ik de opleiding muziektherapie gaan volgen. Inmiddels werk ik als muziektherapeut met ouderen met dementie en volwassenen in de psychiatrie.

Het blijft bijzonder wat muziek met mensen kan doen! Het zingen voor en met mensen is een prachtige manier om mensen te raken, maar ook om geborgenheid en liefde te geven. Juist wanneer iemand in een levensfase geconfronteerd worden met verlies en rouw kan muziek een belangrijke rol spelen voor de zingeving in zijn leven.

Verena 

20190815_174429

In het kader van mijn opleiding tot gezondheidszorg-psycholoog heb ik gewerkt met mensen met een levensbedreigende ziekte. De nadruk lag op de behandeling van psychische klachten, maar daarnaast was er veel aandacht voor vragen rondom zingeving, verlies en rouw. Door mijn opleiding als Yoga-docent heb ik ervaring met lichaams- en ademhalingsoefeningen die rust en ontspanning kunnen brengen. Ik heb jarenlang met veel plezier in een koor gezongen en ben erg blij dat ik ook door het zingen een bijdrage kan leveren aan de muzikale nachtzoen.

Lizzy 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zingen is voor mij een heerlijke manier van ontspannen en ik deel dit graag met anderen. Daarom zing ik van kinds af aan in verschillende koren en gezelschappen. Vanuit mijn interesse in de stem en communicatie en mijn behoefte om iets voor anderen te betekenen ben ik logopedist geworden. Ik werk met veel plezier met volwassenen met neurologische problematiek. Zingen bij de Muzikale Ontmoeting is voor mij een mooie verrijking. Tijdens de muzikale nachtzoen brengt de meerstemmige en herkenbare muziek ons samen in het moment. Het is hartverwarmend te beleven hoe die intieme sfeer, de muziek en oprechte aandacht de mensen raakt.

Imke 

Als muziektherapeut zie ik regelmatig wat muziek met iemand kan doen. Hoe goed of slecht diegene er ook aan toe is, het doet (bijna) altijd wat. Het raakt iets aan, het zet in beweging, kalmeert, roept herinneringen op of het geeft rust. Zeker bij dementerende ouderen heeft muziek een bijzondere werking. Ik vind het erg mooi dat ik bij De Muzikale Ontmoeting bij kan dragen aan een fijn en rustig moment op de avond.

Tamar 

14241486_1157573820969515_210880397809144273_o

Ik ben Tamar en ik maak muziek. Dat doe ik het liefst samen met mensen in allerlei soorten en maten, van heel jonge (baby’s en peuters) tot heel oude (met de Muzikale Nachtzoen). Als musicoloog weet ik het één en ander over muzikale cognitie en muziektheorie, maar eigenlijk hoef je helemaal niet gestudeerd te hebben om te weten hoe waardevol muziek kan zijn in een mensenleven. Iedereen kan die waarde ervaren. Ik hoop dat de filosofie van de Muzikale Nachtzoen zo vanzelfsprekend en alledaags wordt, dat wij straks helemaal niet meer nodig zijn.

Job 

foto website Job Muzikale ontmoeting

Muziek is voor mij de ultieme manier om me te verbinden met een ander en met mezelf. Al vanaf jongs af aan, ben ik met muziek bezig. Ik heb met verschillende instrumenten en in verschillende vormen op het podium gestaan. Ik kom er gedurende de jaren achter dat ik zelf veel meer voldoening uit mijn muziek haal, als ik daarmee iets voor een ander kan betekenen. Ik merk dat het ervaren van muziek mensen de mogelijkheid geeft te ontspannen, ontladen, herinneren en te verbinden.

Als zelfstandig ondernemer binnen het muziektherapeutische werkveld, gebruik ik mijn kunst om de kunst van ieder mens naar boven te halen. De kunst om iedereen een succeservaring te geven tijdens het musiceren. De mogelijkheid om te ontladen en/of geraakt te worden door de muziek. De bevestiging dat er niks belangrijker is, dan in verbinding staan met wie jij nu bent. De uitvoeringen van de Muzikale Ontmoeting halen deze aspecten bij mij naar boven. En ik hoop dat ik dit in de toekomst nog heel vaak mag opzoeken en ontketenen.

Anna 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muziek verbindt. Vanuit mijn interesse voor mens en muziek ben   ik de opleiding logopedie gaan volgen. Tijdens mijn opleiding heb ik als bijbaan in een verzorgingstehuis voor ouderen gewerkt en heb ik hierbij mogen ervaren hoeveel muziek voor deze mensen betekent. Na het afronden van mijn opleiding ben ik gestopt in het verzorgingstehuis en als logopedist begonnen. Ik vind het fijn dat ik bij de Muzikale Ontmoeting toch nog mijn steentje kan bijdragen aan muzikale verrijking en samenkomst van de doelgroep die mij tijdens mijn bijbaantje zoveel heeft geraakt. 

Hilde

Muziek was al vroeg in mijn leven, toen ik samen met mijn broer allerlei muzikale raadspelletjes deed. Vanaf mijn 7e jaar leerde ik sopraan- en altblokfluit spelen, later heb ik mooie barokduetten gespeeld. Maar het liefst zong ik. Ik leerde mezelf gitaarspelen en verzamelde een groot liedjesrepertoire, in verschillende talen.
Omdat ik mijn sociale en muzikale interesses wilde combineren, verhuisde ik naar Nijmegen en begon op mijn 18e met muziektherapie. Hierna heb ik nog verschillende studies gedaan en nu werk ik alweer een tijdje als juf in het basisonderwijs.
Muziek heeft voor mij altijd de kracht van heling en vervoering gehad – een noodzakelijk ‘dagelijks brood’. En bij de Muzikale Nachtzoen zing en speel ik met liefde weer prachtige ‘oude’ liedjes op gitaar, voor iedereen om daar dan zo zachtjes mee de avond in te gaan….