Wie?

Onze muzikale diensten wordt gegeven door een gekwalificeerd en jong team. Per uitvoering zijn er minimaal twee medewerkers aanwezig. Hieronder stellen ze zich kort voor.

Ilse Tummers

20190815_174237Toen ik op mijn 19de voor het eerst in een hospice kwam en daar een muziektherapeut hoorde zingen wist dat ik dat ook wilde. In 2015 heb de opleiding muziektherapie afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik me helemaal gericht op muziek voor mensen in de laatste fase en mensen met dementie.  Ik speel gitaar, piano en harp en hou erg van zingen. Mijn droom is om met de muzikale ontmoeting een bijdrage te kunnen leveren aan warme en liefdevolle aandacht in de zorg met en voor zoveel mogelijk mensen.

 

 

Verena Wild

20190815_174429In het kader van mijn opleiding tot gezondheidszorg-psycholoog heb ik gewerkt met mensen met een levensbedreigende ziekte. De nadruk lag op de behandeling van psychische klachten, maar daarnaast was er veel aandacht voor vragen rondom zingeving, verlies en rouw. Door mijn opleiding als Yoga-docent heb ik ervaring met lichaams- en ademhalingsoefeningen die rust en ontspanning kunnen brengen. Ik heb jarenlang met veel plezier in een koor gezongen en ben erg blij dat ik ook door het zingen een bijdrage kan leveren aan de muzikale nachtzoen.

 

 

Bart WillemseGitaarleraar Bart muzikale nachtzoen

Mijn naam is Bart Willemse. Als Gitaarleraar Bart geef ik akoestische
gitaarles op verschillende locaties in Nijmegen. Toen Ilse mij vroeg
of ik met de Muzikale nachtzoen wilde meedoen, hoefde ik niet lang na
te denken. Ik vind het heel mooi om met onze muziek wat lichtheid en
rust te brengen, juist daar waar er zo’n behoefte aan is.

 

Lizzy Willems

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZingen is voor mij een heerlijke manier van ontspannen en ik deel dit graag met anderen. Daarom zing ik van kinds af aan in verschillende koren en gezelschappen. Vanuit mijn interesse in de stem en communicatie en mijn behoefte om iets voor anderen te betekenen ben ik logopedist geworden. Ik werk met veel plezier met volwassenen met neurologische problematiek. Zingen bij de Muzikale Ontmoeting is voor mij een mooie verrijking. Tijdens de muzikale nachtzoen brengt de meerstemmige en herkenbare muziek ons samen in het moment. Het is hartverwarmend te beleven hoe die intieme sfeer, de muziek en oprechte aandacht de mensen raakt.

 

Anouk Platenkamp

Anouk Platenkamp - celtic harpAl vanaf mijn 12e speel ik voor ouderen met dementie. Na mijn opleiding tot klassiek harpiste ben ik mij gaan specialiseren in het spelen voor mensen met dementie of mensen in de laatste levensfase. In mijn ervaring is de avond een kwetsbaar moment voor veel mensen, dit kan extra versterkt worden door bijvoorbeeld dementie. Als muzikant vind ik het fijn om mensen te kunnen helpen tijdens die kwetsbare momenten. De muzikale nachtzoen biedt hiervoor een prachtige gelegenheid.

 

Olga Rijken

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geboeid door de stem. Met dit instrument die als geen ander het innerlijk verklankt, kan je oneindig veel kanten op. Vanuit deze fascinatie ben ik de opleiding muziektherapie gaan volgen. Inmiddels werk ik als muziektherapeut met ouderen met dementie en volwassenen in de psychiatrie. img_2838

Het blijft bijzonder wat muziek met mensen kan doen! Het zingen voor en met mensen is een prachtige manier om mensen te raken, maar ook om geborgenheid en liefde te geven. Juist wanneer iemand in een levensfase geconfronteerd worden met verlies en rouw kan muziek een belangrijke rol spelen voor de zingeving in zijn leven.

 

Imke Wiersma

Als muziektherapeut zie ik regelmatig wat muziek met iemand kan doen. Hoe goed of slecht diegene er ook aan toe is, het doet (bijna) altijd wat. Het raakt iets aan, het zet in beweging, kalmeert, roept herinneringen op of het geeft rust. Zeker bij dementerende ouderen heeft muziek een bijzondere werking. Ik vind het erg mooi dat ik bij De Muzikale Ontmoeting bij kan dragen aan een fijn en rustig moment op de avond.

 

Tamar Tarenskeen

14241486_1157573820969515_210880397809144273_oIk ben Tamar en ik maak muziek. Dat doe ik het liefst samen met mensen in allerlei soorten en maten, van heel jonge (baby’s en peuters) tot heel oude (met de Muzikale Nachtzoen). Als musicoloog weet ik het één en ander over muzikale cognitie en muziektheorie, maar eigenlijk hoef je helemaal niet gestudeerd te hebben om te weten hoe waardevol muziek kan zijn in een mensenleven. Iedereen kan die waarde ervaren. Ik hoop dat de filosofie van de Muzikale Nachtzoen zo vanzelfsprekend en alledaags wordt, dat wij straks helemaal niet meer nodig zijn.

 

Rosa Verstegen

foto MOOm de afwas leuker te maken leerde mijn vader ons al op jonge leeftijd (meerstemmig) zingen. Het gevoel van samen zingen of gezang horen geeft mij levensvreugde, maar ook een vredige tevredenheid en rust. Dit gevoel overdragen aan mensen in een kwetsbare fase in hun leven vind ik zeer bijzonder en elke keer weer raakt het me. De herkenning die de mensen vinden in de muziek, de kalmte die het brengt of juist vreugde is prachtig om te mogen zien. Ook het persoonlijke moment op het einde van een Muzikale Nachtzoen kan zowel voor de gever als ontvanger magisch zijn.

 

Marleen Brand

Mijn doel is om mijn liefde voor muziek en interesse in de psychologie van de mens te combineren. Dit doel kan ik verwezenlijken bij de Muzikale Ontmoeting. Na mijn studie psychologie ben ik in het speciaal onderwijs gaan werken en later de ontwikkeling van zelfstandigheid bij deze doelgroep gaan stimuleren. Nu wil ik me inzetten voor de oudere generatie en hen via muziek fijne en rustgevende avonden bezorgen.
Roosmarijn van Beelen
20191013_094222Hoewel ik met veel muziek om mij heen ben opgegroeid en als kind ook al graag zong, is zingen pas sinds drie jaar een essentieel onderdeel in mijn leven. Zingen brengt me vreugde, verbinding, verstilling en verdieping.
Wat muziek voor mensen met dementie en de mensen om hen heen kan betekenen heb ik van heel dichtbij ervaren tijdens het ziekteproces van mijn oma. In het hele proces, maar zeker in de laatste fase was muziek voor ons een van de weinige manieren om nog écht in contact te zijn met elkaar. Elkaar te kunnen vinden in een fase waarin zoveel zoek is, heb ik als heel waardevol ervaren.
Toen ik van de muzikale ontmoeting hoorde was ik dan ook meteen geboeid, onder de indruk en enthousiast! Hier komen zang & mijn opleiding in de zorg bij elkaar. Ik voel me blij en dankbaar dit te mogen doen en hoop de warmte en vreugde die ik ervaar tijdens het zingen met velen te kunnen delen.