Wie?

Onze muzikale diensten worden gegeven door een team bestaande uit o.a. muziektherapeuten, psychologen en persoonlijk begeleiders. Per uitvoering zijn er minimaal twee medewerkers aanwezig. Hieronder stellen ze zich kort voor.

 

Olga

IMG_1343

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geboeid door de stem. Met dit instrument die als geen ander het innerlijk verklankt, kan je oneindig veel kanten op. Vanuit deze fascinatie ben ik de opleiding muziektherapie gaan volgen.

Het blijft bijzonder wat muziek met mensen kan doen! Het zingen voor en met mensen is een prachtige manier om mensen te raken, maar ook om geborgenheid en liefde te geven. Juist wanneer iemand in een levensfase geconfronteerd worden met verlies en rouw kan muziek een belangrijke rol spelen voor de zingeving in zijn leven.

 

Verena 

20190815_174429In het kader van mijn opleiding tot gezondheidszorg-psycholoog heb ik gewerkt met mensen met een levensbedreigende ziekte. De nadruk lag op de behandeling van psychische klachten, maar daarnaast was er veel aandacht voor vragen rondom zingeving, verlies en rouw. Door mijn opleiding als Yoga-docent heb ik ervaring met lichaams- en ademhalingsoefeningen die rust en ontspanning kunnen brengen. Ik heb jarenlang met veel plezier in een koor gezongen en ben erg blij dat ik ook door het zingen een bijdrage kan leveren aan de muzikale nachtzoen.

 

Lizzy 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZingen is voor mij een heerlijke manier van ontspannen en ik deel dit graag met anderen. Daarom zing ik van kinds af aan in verschillende koren en gezelschappen. Vanuit mijn interesse in de stem en communicatie en mijn behoefte om iets voor anderen te betekenen ben ik logopedist geworden. Ik werk met veel plezier met volwassenen met neurologische problematiek. Zingen bij de Muzikale Ontmoeting is voor mij een mooie verrijking. Tijdens de muzikale nachtzoen brengt de meerstemmige en herkenbare muziek ons samen in het moment. Het is hartverwarmend te beleven hoe die intieme sfeer, de muziek en oprechte aandacht de mensen raakt.

 

Imke 

Als muziektherapeut zie ik regelmatig wat muziek met iemand kan doen. Hoe goed of slecht diegene er ook aan toe is, het doet (bijna) altijd wat. Het raakt iets aan, het zet in beweging, kalmeert, roept herinneringen op of het geeft rust. Zeker bij dementerende ouderen heeft muziek een bijzondere werking. Ik vind het erg mooi dat ik bij De Muzikale Ontmoeting bij kan dragen aan een fijn en rustig moment op de avond.

 
 

Job 

foto website Job Muzikale ontmoetingMuziek is voor mij de ultieme manier om me te verbinden met een ander en met mezelf. Al vanaf jongs af aan, ben ik met muziek bezig. Ik heb met verschillende instrumenten en in verschillende vormen op het podium gestaan. Ik kom er gedurende de jaren achter dat ik zelf veel meer voldoening uit mijn muziek haal, als ik daarmee iets voor een ander kan betekenen. Ik merk dat het ervaren van muziek mensen de mogelijkheid geeft te ontspannen, ontladen, herinneren en te verbinden.
Als zelfstandig ondernemer binnen het muziektherapeutische werkveld, gebruik ik mijn kunst om de kunst van ieder mens naar boven te halen. De kunst om iedereen een succeservaring te geven tijdens het musiceren. De mogelijkheid om te ontladen en/of geraakt te worden door de muziek. De bevestiging dat er niks belangrijker is, dan in verbinding staan met wie jij nu bent. De uitvoeringen van de Muzikale Ontmoeting halen deze aspecten bij mij naar boven. En ik hoop dat ik dit in de toekomst nog heel vaak mag opzoeken en ontketenen.
 
 
Anna 
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muziek verbindt. Vanuit mijn interesse voor mens en muziek ben   ik de opleiding logopedie gaan volgen. Tijdens mijn opleiding heb ik als bijbaan in een verzorgingstehuis voor ouderen gewerkt en heb ik hierbij mogen ervaren hoeveel muziek voor deze mensen betekent. Na het afronden van mijn opleiding ben ik gestopt in het verzorgingstehuis en als logopedist begonnen. Ik vind het fijn dat ik bij de Muzikale Ontmoeting toch nog mijn steentje kan bijdragen aan muzikale verrijking en samenkomst van de doelgroep die mij tijdens mijn bijbaantje zoveel heeft geraakt. 
 
 
 
 
 
 

Marije

Tijdens mijn opleiding tot contactclown ontdekte ik hoe muziek een sleutel tot contact kan zijn. Als ik als clown-in-de-zorg liedjes zong en speelde, werd ik vaak geraakt door wat ik zag gebeuren. Al snel deed ik mijn rode neus af en trok ik met een gitaar en een steeds groter liedjesrepertoire langs verpleeghuizen. Zelf geniet ik volop mee als ik ervaar hoe muziek verbindend werkt en ogen laat oplichten. Ik besloot een bijscholing tot muziekbegeleider te volgen en leerde muziek te combineren met spel en beweging en met theatrale middelen. Met enige trots kan ik nu zeggen dat ik deel uitmaak van de Muzikale Ontmoeting. Daarnaast ben ik begeleider in de gehandicaptenzorg en freelance onderzoeker.

Ga naar de werknemers van locatie Brabant & Gelderland midden