Wie?

Onze muzikale diensten wordt gegeven door een gekwalificeerd en jong team. Per uitvoering zijn er minimaal twee medewerkers aanwezig. Hieronder stellen ze zich kort voor.

Ilse Tummers

20190815_174237Toen ik op mijn 19de voor het eerst in een hospice kwam en daar een muziektherapeut hoorde zingen wist dat ik dat ook wilde. In 2015 heb de opleiding muziektherapie afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik me helemaal gericht op muziek voor mensen in de laatste fase en mensen met dementie.  Ik speel gitaar, piano en harp en hou erg van zingen. Mijn droom is om met de muzikale ontmoeting een bijdrage te kunnen leveren aan warme en liefdevolle aandacht in de zorg.

 

 

Verena Wild

20190815_174429In het kader van mijn opleiding tot gezondheidszorg-psycholoog heb ik gewerkt met mensen met een levensbedreigende ziekte. De nadruk lag op de behandeling van psychische klachten, maar daarnaast was er veel aandacht voor vragen rondom zingeving, verlies en rouw. Door mijn opleiding als Yoga-docent heb ik ervaring met lichaams- en ademhalingsoefeningen die rust en ontspanning kunnen brengen. Ik heb jarenlang met veel plezier in een koor gezongen en ben erg blij dat ik ook door het zingen een bijdrage kan leveren aan de muzikale nachtzoen.

 

 

Bart WillemseGitaarleraar Bart muzikale nachtzoen

Mijn naam is Bart Willemse. Als Gitaarleraar Bart geef ik akoestische
gitaarles op verschillende locaties in Nijmegen. Toen Ilse mij vroeg
of ik met de Muzikale nachtzoen wilde meedoen, hoefde ik niet lang na
te denken. Ik vind het heel mooi om met onze muziek wat lichtheid en
rust te brengen, juist daar waar er zo’n behoefte aan is.

 

 

Anouk Platenkamp

Anouk Platenkamp - celtic harpAl vanaf mijn 12e speel ik voor ouderen met dementie. Na mijn opleiding tot klassiek harpiste ben ik mij gaan specialiseren in het spelen voor mensen met dementie of mensen in de laatste levensfase. In mijn ervaring is de avond een kwetsbaar moment voor veel mensen, dit kan extra versterkt worden door bijvoorbeeld dementie. Als muzikant vind ik het fijn om mensen te kunnen helpen tijdens die kwetsbare momenten. De muzikale nachtzoen biedt hiervoor een prachtige gelegenheid.

 

Olga Rijken

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geboeid door de stem. Met dit instrument die als geen ander het innerlijk verklankt, kan je oneindig veel kanten op. Vanuit deze fascinatie ben ik de opleiding muziektherapie gaan volgen. Inmiddels werk ik als muziektherapeut met ouderen met dementie en volwassenen in de psychiatrie. img_2838

Het blijft bijzonder wat muziek met mensen kan doen! Het zingen voor en met mensen is een prachtige manier om mensen te raken, maar ook om geborgenheid en liefde te geven. Juist wanneer iemand in een levensfase geconfronteerd worden met verlies en rouw kan muziek een belangrijke rol spelen voor de zingeving in zijn leven.

 

Imke Wiersma

Als muziektherapeut zie ik regelmatig wat muziek met iemand kan doen. Hoe goed of slecht diegene er ook aan toe is, het doet (bijna) altijd wat. Het raakt iets aan, het zet in beweging, kalmeert, roept herinneringen op of het geeft rust. Zeker bij dementerende ouderen heeft muziek een bijzondere werking. Ik vind het erg mooi dat ik bij De Muzikale Ontmoeting bij kan dragen aan een fijn en rustig moment op de avond.

 

Tamar Tarenskeen

14241486_1157573820969515_210880397809144273_oIk ben Tamar en ik maak muziek. Dat doe ik het liefst samen met mensen in allerlei soorten en maten, van heel jonge (baby’s en peuters) tot heel oude (met de Muzikale Nachtzoen). Als musicoloog weet ik het één en ander over muzikale cognitie en muziektheorie, maar eigenlijk hoef je helemaal niet gestudeerd te hebben om te weten hoe waardevol muziek kan zijn in een mensenleven. Iedereen kan die waarde ervaren. Ik hoop dat de filosofie van de Muzikale Nachtzoen zo vanzelfsprekend en alledaags wordt, dat wij straks helemaal niet meer nodig zijn.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Martina Knol schreef:

    Dag Ilse en Vera, Bedankt voor jullie practige en inspirerende bijdrage gisteren bij de boekpresentatie van Karin Brandt. Een van jullie sprak ik na afloop over Therese Schroeder Sheker. Beslist iemand die jullie graag willen leren kennen of althans het werk wat ze gedaan heeft. Veel succes, Martina
    https://en.wikipedia.org/wiki/Therese_Schroeder-Sheker
    http://chaliceofrepose.org/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s