Muzikaal aanbod

Bij al onze muzikale diensten dragen we de visie en benaderingswijze uit van de eerder omschreven  warme zorg.

De muzikale ochtendgroet

Een ochtendritueel voor verzorgingshuizen en hospices. In te zetten in de ochtend tussen 9:30 en 12:00. De uitvoering vind plaats op een of twee groepen waar we beide  +/- 45-60 min. spelen. De focus ligt op rust, herkenning en met een positief gevoel de dag beginnen. Dit komt vanuit het idee dat als je de dag goed begint dit ook doorwerkt in de rest van de ochtend/middag.

De muzikale nachtzoen

Een avondritueel voor verzorgingshuizen en hospices. In te zetten op avonden tussen 18:30 en 22:00. De uitvoering vind plaats op  twee groepen waar we beide  +/- 45-60 min. spelen.  De focus ligt op rust, ontspanning, contact en een veilige sfeer creëren. De bewoners gaan in rust naar bed of genieten nog na in de huiskamer met een kop koffie, thee of soms zelfs warme (choco)melk.

Individuele begeleiding in een hospice setting

Muziek aan bed kan een bijzonder waardevol en intieme gelegenheid zijn. De muziek is qua tekst, ritme en volume afgestemd op de ontvanger. Soms is de muziek genoeg, soms raken we in gesprek. Ruimte, respect en afstemming zijn de belangrijkste aspecten in deze vorm van begeleiding.

Workshops

We geven workshops op scholen, verzorgingstehuizen, verdiepingsdagen etc. In overleg passen we de werkwijzen aan op de doelgroep.

Herdenkingsbijeenkomsten en begrafenis

Herdenkingsbijeenkomsten kunnen een extra lading krijgen door het inzetten van live muziek. De muziek kan emoties oproepen maar heeft ook een sterk troostend karakter. Afhankelijk van de vraag kijken we wat de wensen zijn en hoe we daaraan tegemoet kunnen komen.

Bruiloft

Als u zou willen dat we uw bruiloft opluisteren met live muziek maken we een afspraak om jullie wensen door te spreken. Jullie kunnen kiezen uit verschillende opties, meerstemmige zang, gitaar, dwarsfluit, piano en harp muziek. Ook is er de mogelijkheid een speciaal lied voor jullie te schrijven.

IMG-20180516-WA0000
Foto: Jessica Jongman Photography

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. pim schreef:

    Dankjewel voor dit artikel over muzikale verzorging voor rituelen. Wat mooi dat jullie ook voor een gelegenheid speciaal een lied kunnen schrijven. Je hebt gelijk dat live muziek een troostende functie kan hebben.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s