Nieuws

27 JUNI 2022
Afgelopen maanden zijn Ilse en Olga druk geweest met het regelen van de overdracht van de muzikale ontmoeting en alles wat daar bij kijken komt. Per 1 juli gaat de muzikale ontmoeting namelijk van eigenaar veranderen. Met heel veel liefde en toewijding heeft Ilse de muzikale ontmoeting opgebouwd samen met het geweldige team wat meewerkt om inmiddels op vanaf drie locaties wekelijks de muzikale nachtzoen te brengen aan ouderen. Daarmee leveren ze inmiddels zo’n vijf jaar een bijdrage aan warme en liefdevolle aandacht in de zorg voor de oudere mens. Olga gaat het stokje nu overnemen en zorgt daarmee dat dit mooie concept blijft bestaan. Ze heeft mooie plannen en veel zin deze uitdaging aan te gaan. 
 
nieuws-nieuws-nieuws-de-muzikale-ontmoeting-veranderd-van-eigenaar.-ilse-geeft-het-stokje-met-veel-vertrouwen-over-aan-olga.-1
 
 
 
 
11 juni 2022
 
Grijs Zomer Kinderen Pret Herinneringen Facebook Post
 
 
 
3 OKTOBER 2021
Wij zijn weer bezig met optredens en hier enorm blij mee! We zijn ook weer opzoek naar nieuwe mensen! Ken of ben jij zo iemand? Stuur de vacature door of stuur een mail 🙂
 
Muzikaal begeleider Nijmegen e.o
 
27 FEBRUARI 2021
Een lief bericht van de muzikale ontmoeting locatie Brabant!
 
10 JANUARI 2021
Promotie jan 2021 - Loc Brabant
 
 
18 NOVEMBER 2020
 
Muziek juist nu, de muzikale nachtzoen coronaproof
– Kleine groepen
– 1,5 meter afstand
– Met mondkapje
Voor vragen, stuur een mail naar info@demuzikaleontmoeting.com
 
20201118_120808
 
 
18 AUGUSTUS 2020
 
Vacature augustus 2020
 
 
22 JULI 2020
 
Sinds begin 2020 is de muzikale ontmoeting ook actief in Brabant en wel met muzikale ontmoeting toppers Marleen, Marjolijn & Inge.
Bij interesse in een gratis try out van de muzikale nachtzoen kunt u een e-mail sturen naar brabant@demuzikaleontmoeting.com 
 
IMG-20200714-WA0000
 
 
9 APRIL 2020
Voor iedereen die op de barricade staat! Hou vol, we leven met jullie mee.
 
 
 
31 MAART 2020
Gekke tijden zijn de afgelopen weken geweest, wij zijn achter de schermen bezig met kijken hoe we toch nog een bijdrage kunnen leveren aan de veranderde manier van zorgverlening. Suggesties zijn altijd welkom via info@demuzikaleontmoeting.com
Tot die tijd, zorg goed voor jullie zelf!
 
 
 
 
17 MAART 2020

I.v.m het coronavirus zijn wij, samen met heel veel andere groepen die zich inzetten voor het welzijn van ouderen in Nederland, even in de wachtstand. Voorlopig geven we geen optredens. Wat we wel doen is kaartjes sturen naar de ouderen die momenteel de extra activiteiten zoals de muzikale nachtzoen en bezoek moeten missen. Doet u ook mee?

Liemerije
T.n.v activiteitenbegeleiding/opfleurpost
Hunneveldweg 12
6903 ZN Zevenaar

We hopen snel weer al deze lieve, bijzondere, grappige, authentieke en speciale mensen toe te zingen!

 
 
21 FEBRUARI 2020
Lieve bezoekers van de concerten op 15 en 16 februari. Wat hebben we genoten met en van jullie, de warme sfeer, de waardering en jullie betrokkenheid. Wij genieten zeker nog even na en hopen dat jullie goed weer zijn thuisgekomen! Het was een geweldig weekend! Heel hartelijk dank voor jullie komst namens het team van de muzikale ontmoeting! Foto’s: Elles vd Heijden
 
 
 
 
23 JANUARI 2020
 
Nog maar een paar weken om je stoel te reserveren in Arnhem of Nijmegen via concertdmo@gmail.com. Het worden twee bijzondere avonden!
 
de muzikale ontmoeting in concert - poster algemeen afbeelding
 
 
 
 
 
 
18 NOVEMBER 2019
 
Vacature voor muzikaal begeleider in Brabant!
 
Vacature Brabant 2019
 
6 JULI 2019
 
De muzikale ontmoeting heeft een benefietconcert gegeven in de Luthersekerk te Nijmegen. Nog helemaal ondersteboven van de grote opkomst, enthousiasme en geweldige sfeer die avond, willen we een ieder hartelijk danken voor het meezingen, handmassages, donaties en aanwezigheid.
Dank jullie allen voor het mogelijk maken dat we met de muzikale nachtzoen een bijdragen kunnen leveren aan warme en liefdevolle aandacht in de zorg!
 
Hieronder nog een kleine impressie van deze avond in foto en video. 
 
 
 
Foto’s: Elles vd Heijden

4 JUNI 2019

Dit prachtige en ontroerende filmpje heeft Liemerije gemaakt van een muzikale nachtzoen op een van hun huiskamers.

1 JUNI 2019

De muzikale ontmoeting organiseert een benefietconcert in Nijmegen op 6 juli!

Poster benefiet-1

9 MAART 2019

Het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) is een samenwerking tussen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc en 15 zorgorganisaties. Het doel van het UKON is het verbeteren van de kwaliteit van leven van én de kwaliteit van zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken, die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben, thuis of in een beschermde woonvorm. Deze dag is de muzikale ontmoeting onderdeel van de workshop over complementaire zorg van Liemerije. Het beloofd een mooie middag te worden!

7 MAART 2019

Vandaag hebben we onze organisatie muzikaal gepitched bij deelnemers aan het project “Starters 4 communities”. Tot de zomer gaan ze met ons meekijken hoe we bezig zijn en waar we persoonlijk en zakelijk kunnen groeien.

5 MAART 2019

Artikel in de Zin in Zorg van Relief door Frits Mertens.

EPSON MFP image

15 DECEMBER – AFTERMOVIE SYMPOSIUM HET LEVEN VIEREN IN DE PALLIATIEVE FASE, HOE DAN?

24 NOVEMBER 2018 – HAPPY IN DE HAPPINEZ

Artikel happinez

5 NOVEMBER 2018 – DREAMTEAM DE MUZIKALE ONTMOETING

In de krant met dit letterlijke en figuurlijke dream team!

Artikel dreamteam - de Betuwe oktober 2018

5 OKTOBER 2018 – DE MUZIKALE ONTMOETING WINNAAR VAN DE NOORDERLICHT PRIJS 2018Afgelopen vrijdag hebben we een prijs in ontvangst mogen nemen van de stichting Als & Dan. De Stichting Als & Dan wil een positieve bijdrage leveren aan de positie van (ongeneeslijk) zieken, stervenden en ouderen in onze samenleving zie www.stichtingalsendan.nl. We zijn enorm vereerd, trots en blij!

 

De-Muzikale-Ontmoeting-Verena-en-Ilse-300x188

Wij danken de stichting Als & Dan voor de prijs maar vooral erkenning die we van hen kregen en raden u aan zeker een kijkje te nemen op de site van deze stichting: http://www.stichtingalsendan.nl

Ilse Tummers en Verena Wild namen vrijdag 5 oktober de cheque in ontvangst die bij de prijsuitreiking hoorde, tijdens het 4e Nationale Congres voor Hospicezorg in Ede.

artikel gemeente nieuws oktober 2018

29 SEPTEMBER 2018 – Inspiratie bijeenkomst ‘met kunst naar ouderen’

Een prachtig programma voor kunstdocenten die graag voor en met ouderen werken, georganiseerd door Kunstcircuit, Muziekhuis en Humanitas. De muzikale ontmoeting is ook van de partij. Uitnodiging: http://www.muziekhuisdeventer.nl/wp-content/uploads/2018/08/inspiratiebijeenkomst-29sept.pdf     

20180915_171530

10 SEPTEMBER 2018

Op dinsdag 13 november geven we een aantal workshop over de muzikale nachtzoen op het onderstaande symposium.

“Het leven vieren in de palliatieve fase; hoe dan?
Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Hospice de Populier organiseert het Hospice een symposium voor alle professionals die te maken hebben met palliatieve zorg. Artsen, verpleegkundige en verzorgende zowel intramuraal als extramuraal.
Met o.a Dr. M. Veldhuizen en een bijdrage van cabaretier Leon van de Zanden
En aantal zeer waardevolle workshops.
Inschrijven voor het symposium en voor meer info kunt u naar:
www.zorgboog.nl/symposium-hospice-de-populier

4 AUGUSTUS 2018

We zijn de studio van Humanlight Composition Sound Design ingedoken en een aantal nummers opgenomen die we regelmatig zingen tijdens de muzikale nachtzoen. Onder het kopje “zo klinken wij” zijn de resultaten te beluisteren.

1

9 JULI 2018

Social Media - training IVandaag kregen de nieuwe medewerkers het eerste deel van de training over de muzikale nachtzoen. Dit ging over de theoretische onderbouwing van wat muziek in het brein kan doen, en wat het kan betekenen voor de verschillende doelgroepen waar we voor mogen spelen. We kijken terug op een inspirerende ochtend!

MEI 2018

I.v.m de vele aanvragen voor uitvoeringen van de muzikale nachtzoen hebben we ons team uitgebreid met deze kanjers! Onder het kopje”Wie zijn wij” stellen ze zich kort voor.

Website foto

V.l.n.r Verena, Floor, Olga, Anouk, Ilse & Bart

25 APRIL 2018

Een mooi artikel over de muzikale nachtzoen in het blaadje van Kalorama.

20180425_231911

6 APRIL 2018

Documentaire maker Daan Jongbloed heeft een geweldig filmpje voor ons gemaakt over de muzikale nachtzoen. We zijn heel trots en blij met het resultaat!

2 APRIL 2018 – ARTIKEL IN LENTSE LUCHT

20180402_195525

1 APRIL 2018 JARIG, 1 JAAR!

20180331_225617

De muzikale ontmoeting viert deze maand haar 1 jarig bestaan! We kijken terug op een geweldig en spannend jaar vol verassingen en fijne, leuke en mooie muzikale ontmoetingen 🙂

13-03-2018 DE MUZIKALE ONTMOETING IN EEN FLITS OP RTL4! 13 MAART 21:30

index

In de intense docuserie ‘Beau Five Days Inside’, die vanaf dinsdag 27 februari te zien is bij RTL 4, bezoekt presentator Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland waar je normaal niet binnenkomt. Zoals een hospice, een TBS-kliniek of een brandwondencentrum. Door vijf dagen mee te doen aan het leven in de instelling probeert Beau er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken. Hij slaapt in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag wordt hij gevolgd door een cameraploeg, ’s avonds en ’s nachts filmt hij zelf, wat zeer indringende scènes oplevert. Wij zijn heel even te zien op dinsdag 13 maart om 21:30 op RTL 4 waar we een uitvoering van de muzikale nachtzoen deden in Hospice de Populier te Bakel.

28-01-2018 VACATURE MUZIKAAL LEIDER MUZIKALE NACHTZOEN – voor meer info zie de facebook site van de muzikale ontmoeting.

28-11-2017 TV GELDERLAND FILMT TIJDENS EEN MUZIKALE NACHTZOEN

20171128_193202

28 november zijn er opnames gemaakt van een muzikale nachtzoen bij Liemerije in Zevenaar. Dit is te zien op dinsdag 28 november vanaf 17:00  op het Omroep Gelderland Nieuws en inmiddels via uitzending gemist via de onderstaande link. We zijn heel blij met deze mini sfeer impressie van de muzikale nachtzoen, het item is rond de 13de minuut te vinden.

https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/232488309/GLD-Nieuws/aflevering/23869

16-11-2017 DE MUZIKALE ONTMOETING OP RADIO GELDERLAND

Schermafdruk van 2017-11-20 12-28-03

Maandag 20 november van 12:00 tot 13:00 zijn we te gast bij “Koffie met…” bij Radio Gelderland (89.1). We gaan daar wat vertellen over de muzikale nachtzoen en wie weet wel een liedje zingen   Hieronder kunt u (delen van)de radio uitzending terugluisteren.

https://www.google.nl/amp/s/www.omroepgelderland.nl/nieuws/amp/2149404/Dementerenden-krijgen-muzikale-nachtzoen

Audiospeler

Audiospeler

Audiospeler

11-11-2017DE MUZIKALE NACHTZOEN GAAT VERDER ALS DE MUZIKALE ONTMOETING

We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe naam omdat de muzikale nachtzoen niet meer de lading dekte van de diensten die we leveren. De muzikale ontmoeting doet dat wel. Vanaf vandaag zijn we te bereiken via info@demuzikaleontmoeting.com

30-10-2017  DE MUZIKALE ONTMOETING STEUNT ALZHEIMER NEDERLAND
1 op de 5 mensen krijgt alzheimer of een andere vorm van dementie. De twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waarmee mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie dagelijks mee te maken hebben. De winst komt volledig ten goede aan Alzheimer onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum. www.alzheimersocks.nl #heldopsokken

20171030_120231

20-9-2017 TV OPNAMES RTL4 IN HOSPICE DE POPULIER TE BAKEL                                    Afgelopen maandag hadden we de eer om weer in hospice de Populier te spelen! RTL4 was er ook bij.

20170918_215851

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. pim schreef:

    Dankjewel voor dit artikel over muzikale verzorging voor rituelen. Wat mooi dat jullie ook voor een gelegenheid speciaal een lied kunnen schrijven. Je hebt gelijk dat live muziek een troostende functie kan hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s